IRISH SEABIRDS

In de zomer heb ik drie dagen lang zeevogels mogen fotograferen op een praktisch onbewoond eiland. Vervoerd worden per vissersboot, halverwege overstappen op een Zodiac en het laatste stukje te voet, afhankelijk van het tij – door het water, over gladde stenen of, wanneer je geluk hebt, zo op het strand stappen. En maar hopen dat je dure apparatuur niet te water raakt…..Klinkt avontuurlijk? Dat is het ook!

Vooral de eerste dag toen het niet zeker was of we weer opgehaald zouden worden van het eiland vanwege slechte weersomstandigheden. Wees gerust, het liep allemaal goed af. Deze tocht maak je 2x per dag om het mooiste licht proberen te hebben. De weinige tijd die over blijft breng je door in de pub (om te eten of van een Guiness te genieten) en probeer je wat te slapen. Het zijn lange dagen en korte nachten. Het zware leven van een natuurfotograaf ;-).

Op dit eiland kan je van zeer dichtbij het vogelleven beleven, filmen en/of fotograferen; vogels als Jan-van-Genten (Gannets), Papagaaiduikers (Puffins), Aalscholvers, Alken (Razorbills), Zeekoeten, Mantelmeeuwen en wellicht nog veel meer wat ik niet zo direct heb herkend. Zelfs jonge meeuwtjes. Maar niet lang want moeders valt je aan als je te dicht bij komt of te lang blijft staan.

Mijn doel was om vliegbeelden, portretten en creatieve foto’s te maken maar anders dan mijn vorige keer in 2015.  En nu, gezeten achter mijn computer mis ik zo dat fotobeelden geen geluid hebben en filmbeelden geen geur want beide zijn wel heel indrukwekkend!

2017 – June 12-14th, Irish see bird photography

Bekijk een korte impressie in de onderstaande video:

Irish Seabirds

Benieuwd naar de hele serie? Klik hier om naar het album te gaan.

Natuurfotografie is voor Laura een samensmelting van het ongelooflijk genieten van in de natuur zijn en haar passie voor fotografie. Landschapsfotografie is haar eerste liefde, maar ook creatieve fotografie heeft haar belangstelling. Momenteel is het fotograferen met een minimale scherptediepte favoriet en ook trekt ze er ook vaak met de lensbaby op uit. Het zijn met name de vage vormen en contouren door bijvoorbeeld beweging, meervoudige belichting of gewoon helemaal out of focus die haar erg aanspreken. Meer van Laura van der Burgt

One Reply to “IRISH SEABIRDS”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + eighteen =