Review Lensbaby Trio 28

Onlangs ben ik benaderd door Transcontinenta B.V. met het leuke verzoek om een lensbaby uit te proberen en te testen. Omdat ik recent geswitched ben naar een Canon EOS-R systeemcamera, kreeg ik de Trio 28 met de nieuwe RF mount in bruikleen. Mijn breedste ervaring met Lensbaby was tot nu toe een Sweet 35. Om dan te mogen fotograferen met een 28mm op een fullframe is wel een hele leuke uitdaging! Dus op stap met deze lichtgewicht en uiterst compacte combi in mijn rugzak.

De keuze viel op een natuurgebied waar konikpaarden in het wild rond lopen. Het is geen garantie dat je ze zult zien, maar ik kon mijn geluk niet op toen ze “gewoon” de wandelroute kruisten. Het zijn lieve rustige dieren en wanneer je zelf ook rustig blijft en langzaam beweegt laten ze je redelijk dichtbij komen. Voor deze Trio 28 een perfecte kans om wat portretten van dichtbij te maken en tevens de paarden in hun omgeving te laten zien. Onderstaand een selectie van beelden die ik heb gemaakt.

Trio 28 Sweet

De paarden zijn een beetje schrikachtig, maar kunnen hun nieuwsgierigheid niet verbergen. Prima! Kom maar dichterbij!

Lensbaby Trio 28 Sweet

Doch, niet alle paarden zijn van mensen gediend en sommigen blijven op veilige afstand. Eventjes houden ze je goed in de gaten, maar daarna lokt toch weer dat overheerlijke malse gras, knapperige takken en geurig boomschors en ben je niet meer interessant (helemaal niet erg ;-).

Lensbaby Trio 28 Sweet
Lensbaby Trio 28 Velvet
Lensbaby Trio 28 Velvet

Uiteindelijk komen ze zo dichtbij dat de lens bijna niet meer scherp kan stellen (<20cm). Zoals je ziet biedt de Trio 28 een behoorlijke variatie aan beelden die je ermee kunt maken. Dit is echt een fijne lens wanneer je licht bepakt op stap wilt gaan en toch voldoende variatie in foto’s zou willen hebben. Het is wel even oefenen met de compositie omdat je een vrij groot deel van de omgeving erbij krijgt. Maar een (mooi) onderwerp op de voorgrond doet wonderen.

Lensbaby Trio 28 Twist
Lensbaby Trio 28 Twist
Lensbaby Trio 28 Sweet

De Trio 28 laat zich makkelijk en eenvoudig bedienen, maar het is raadzaam om je in de lens te verdiepen. De uitgebreide review van Karin Claus gaf mij alvast een goed startpunt.

Tot slot nog een tweetal bewust onscherpe beelden voor de liefhebber, 100% Lensbaby effect met de Trio Sweet 28. Een mooie zachte vertekening die het beeld iets dromerigs geeft.

Lensbaby Trio 28 Sweet
Lensbaby Trio 28 Sweet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + four =