Isle of Skye

Isle of Skye – een adembenemende natuurbeleving in het uiterste westen van Schotland en daarnaast geroemd om z’n whiskey. Het kost zeker een volle dag om er te geraken, maar eenmaal uit het vliegtuig en weg van de snelweg doorkruis je wonderschone natuur. Meren, bossen in prachtige (herfst)tinten, talloze herten en zelfs sneeuw op de toppen van de bergen.

Aan het eind van de dag op Skye kwam daar ook nog eens regen bij. Veel regen! Dat had iets minder gemogen, maar uiteindelijk toch nog 5 van de 6 dagen kunnen fotograferen onder bezielende leiding van Bart Heirweg en Thierry Vanhuysse (Starling Reizen) en in totaal nog 6 Vlaamse fotografen. 

Het eiland kent veel iconische plekken, maar de tocht naar Old man of Storr was wel heel memorabel. In complete duisternis de berg op wandelen/klimmen met alleen het licht van een zaklantaarn is best spannend. Door de vele regen was het erg glad en modderig, dus een keer vallen hoorde er ook bij. Maar eens op de top en zien hoe de Old Man zich langzaam onthult in het ochtengloren, dan weet je waar je het voor doet! Prachtige en woeste luchten trokken aan m’n ogen voorbij en kou, regen of sneeuw…, ach dat ben je al snel vergeten 😉

Het gebied The Quiraing  is zonder twijfel een van de mooiste en mysterieuze plekken waar ik geweest ben. Het is een onderdeel van de The Trotternish Ridge – alleen de naam al…..Je waant je in de film van King Arthur, Highlander of zelfs Lord of the Rings. En dan die wind die daar waait! Tjee – best scary.  Maar wat een ongelooflijk mooie, betoverende plek met heel bijzonder licht.  Een aanrader ook om te hiken!!

Je gaat natuurlijk niet weg voordat je de whiskey van Skye geproefd hebt. In dit geval een Tallisker, de enige lokale malt whiskey van Skye. We waren al een paar keer langs de stokerij gereden en de laatste avond op Tallisker Bay gefotografeerd, dus dit drankje hoorde er gewoon bij. En ook nog best te drinken.

Uit de vele beelden heb ik selectie gemaakt van mijn mooiste fotos. Zie hieronder een link van een 2-minuten video en het fotoalbum.

Isle of Skye

Benieuwd naar de hele serie? Klik hier om naar het album te gaan.


Natuurfotografie is voor Laura een samensmelting van het ongelooflijk genieten van in de natuur zijn en haar passie voor fotografie. Landschapsfotografie is haar eerste liefde, maar ook creatieve fotografie heeft haar belangstelling. Momenteel is het fotograferen met een minimale scherptediepte favoriet en ook trekt ze er ook vaak met de lensbaby op uit. Het zijn met name de vage vormen en contouren door bijvoorbeeld beweging, meervoudige belichting of gewoon helemaal out of focus die haar erg aanspreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =