Rozenven – winterpret

Na een lange vorstperiode is ons Rozenven veranderd in een ijsparadijs en biedt het dit weekend volop vertier aan allerlei schaatsliefhebbers. Van de rust niets meer te merken 😉 De vlonder ligt bezaaid met dekens en tassen van de wintersporters en is de lucht gevuld met schaatsgeluiden en gelach. Vrolijke gezichten, kleurig outfits en fleurige mutsen Dit is ook Roosendaal, zoals menigeen het kent! Het schaatsplezier wordt oogluikend toegestaan door de BOAs die onopgemerkt op de achtergrond de boel in de gaten houden.

2021, Februari, Winter, Sneeuw, IJs, Rozenven, Schaatsen, Mensen, Zonsopkomst, -10C, Koud, Kou, Natuurfotografie, Ven, Natuurijs, Roosendaal, Noord-Brabant, Panorama van de schaatsers bij de Vlonder.

Het Rozenven is het enige en dus het bekendste ven van Roosendaal. Sinds het in beheer is van Natuurmonumenten krijgt natuur de ruimte en kans om weer in oude glorie te herstellen. Er is een prachtig vlonderpad aangelegd waardoor je toch lekker dicht langs en over het water kunt lopen. Ook heel handig voor alle schaatsliefhebber!

Wanneer ik er vanochtend heel vroeg naar toe ga, zijn de eersten al op het ijs. Ik schiet snel wat foto’s, daarna heb ik heb een afspraak met journalist Ben van den Aarssen / BNdeStem. Voor een verhaal over natuurfotografie tijdens dit prachtige winterse weer.

2021, Februari, Winter, Sneeuw, IJs, Rozenven, Zonsopkomst, -10C, Koud, Natuurfotografie, Ven, Natuurijs, Roosendaal, Noord-Brabant

De ontmoeting vind plaats op de vlonder van het Rozenven waar we een geanimeerd gesprek hebben over fotografie, natuur en onze passies voor de dingen die we leuk vinden. Ik probeer samen te vatten wat fotografie voor mij betekend, maar het feit dat je me er altijd voor wakker kunt maken zegt genoeg. Hoe vaak en hoe vroeg ook het ook is…

Daarnaast is het een soort meditatieve bezigheid is geworden waarin voor mij rust, natuur, creativiteit en passie zich met elkaar vermengen en waardoor ik mijn gevoel kan verbeelden. Er is geen begin en geen einde, het een interessante reis en uiteindelijk een manier van kijken, zien en beleven geworden.

2021, Februari, Winter, Sneeuw, IJs, Rozenven, -10C, Koud, Kou, Fotografie, Ven, Natuurijs, Roosendaal, Noord-Brabant, Wandelaars op het vlonderpad.

Mooie plaatjes maken blijft een uitdaging, maar ik heb mijn hart verpand aan de meer creatieve kant van fotografie. Werken met lange sluitertijden, beweging en vervaging waardoor er meer abstracte beelden ontstaan.

2021, Februari, Winter, Sneeuw, IJs, Rozenven, Schaatsen, Mensen, -10C, Koud, Een creatieve impressie.
Impressie van besneeuwde bomen met zonsopkomst aan de overkant van het ven.

Het artikel is inmiddels gepubliceerd op BNdeStem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 20 =