I AM

Sinds ik begin 2020 gestart ben met de vakopleiding fotografie bij het Beeldcentrum ben ik mijn horizon flink aan het verbreden en met als uiteindelijk doel beroepsfotograaf te worden. Naast mijn hobby als natuurfotograaf zijn er dus nu ambitieuze plannen om meer met mijn passie voor fotografie te doen. Bij deze nieuw ingeslagen weg horen keuzes voor welke kant ik op ga, hoe ik mijn eigen stijl verder ontwikkel en als klap op de vuurpijl of ik een eigen bedrijf wil starten in deze onzekere tijd van Covid-19. 

Conceptfotografie

Tijdens de opleiding werken we met opdrachten. Sommige staan redelijk vast, andere geven je alle vrijheid om een beeld te creëren. Dat laatste spreekt mij aan. Juist het van te voren nadenken over een beeld dat ik wil gaan vertellen, het associeren en verbindingen leggen, geeft mij veel voldoening. Wanneer het uiteindelijk beeld ook wordt zoals ik het in mijn hoofd heb, ben ik daar natuurlijk blij mee. Het is dan aan jou, de kijker, om het te begrijpen en een indruk te krijgen van mijn bedoeling.

Zelfbeeld

Een van de eerste opdrachten die ik op die manier gemaakt heb, is de opdracht “I AM”. Door antwoord te geven op vragen zoals: wie ben ik? wat zijn mijn passies en mijn dromen? hoe is mijn persoonlijkheid en wie zou ik willen zijn? is een fotografisch zelfbeeld ontstaan waarin ik mijzelf en mijn dromen heb proberen te verwerken.

De uitvoering was wat minder makkelijk en het gebeurde het dat ik zowel achter als VOOR de camera stond. In het begin erg onwennig (vind waarschijnlijk iedere fotograaf) maar na een paar uur stoeien is er dan een resultaat waar ik achter sta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − ten =