Fairytale Forest

De duisternis valt veel sneller in dan verwacht. Temidden van de eeuwenoude dennen houdt ze even weifelend haar pas in. Ze heeft nog maar kort de tijd om haar opdracht te voltooien voordat het te donker wordt. Bad timing, denkt ze. Een ijzige windvlaag steekt plotseling op en maakt dat ze het koud krijgt. Ze trekt haar mantel wat strakker om zich heen om de kilte te verdrijven. En terwijl ze stil staat bekruipt haar een vreemd gevoel. Intuïtief weet ze dat ze wordt gadegeslagen, maar door wat of wie dan?  

she

Langzaam maar zeker maakt een angst zich van haar meester en ineens beseft ze dat ze helemaal alleen is. Vliegensvlug pakt ze haar spullen bijelkaar en stapt met haar grote laarzen door het steeds donker wordende bos. Opeens hoort ze takken kraken, recht voor haar! Ze schrikt zich wezenloos en dan plotseling kijkt ze in de grootste gele ogen die ze ooit gezien heeft! Op dat moment maakt haar lichaam instinctief rechtsomkeert en begint ze als een bezetene te rennen, weg van dat….monster?!

it

Blindelings volgt ze het pad terug waarvan ze weet dat het haar naar de uitgang leidt. En eindelijk terug op het pad botst ze per ongeluk tegen een man op! Die had ze totaal niet gezien. Opluchting maakt zich van haar meester. Jeetje wat was dat even scary zeg! Ze verontschuldigt zich tegenover de man en, terwijl ze naar hem opkijkt stokt haar adem recht in haar keel, die O G E N…… 

lightpainted

In je eentje voel je je misschien niet altijd even veilig of op je gemak in het bos (of elders in de natuur). En die vreselijke verhalen doen er ook geen goed aan. Is deze angst gegrond of zit het meestentijds alleen tussen onze oren? Om ongedwongen te fotograferen is het wel zo fijn om je daar niet door te laten afleiden. Ga dan eens op pad met een fotomaatje of een fotogroep. Wanneer je je op je gemak voelt kun je je overgeven aan inspirerende fotografie en vaak is het nog gezellig ook.

toverlicht

In dit bos was het gelukkig niet zo angstaanjagend donker. Er viel juist erg mooi licht op dit bospaadje. Ideaal om wat te experimenteren met meervoudige belichtingen in de camera. Laag over laag, net zolang tot ik een schilderachtig beeld te zien krijg wat ik mooi vind.

see me

Gefascineerd door het prachtige licht dat door de bomen filtert, probeer ik de droombeelden te maken die ik op mijn netvlies krijg. Ik zou hier uren in op kunnen gaan, maar het mooie licht is er maar even en daarna is de magie toch echt verbroken.

moved

Scherp, onscherp, bewust bewogen, onbewust bewogen ;-). Zoveel leuke manieren om een beeld eens anders vast te leggen dan van voor tot achter scherp.

structured

Natuurfotografie is voor Laura een samensmelting van het ongelooflijk genieten van in de natuur zijn en haar passie voor fotografie. Landschapsfotografie is haar eerste liefde, maar ook creatieve fotografie heeft haar belangstelling. Momenteel is het fotograferen met een minimale scherptediepte favoriet en ook trekt ze er ook vaak met de lensbaby op uit. Het zijn met name de vage vormen en contouren door bijvoorbeeld beweging, meervoudige belichting of gewoon helemaal out of focus die haar erg aanspreken. Meer van Laura van der Burgt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =