Birds

IRISH SEABIRDS

IRISH SEABIRDS

Afgelopen zomer heb ik drie dagen lang zeevogels mogen fotograferen op een praktisch onbewoond eiland. Vervoerd worden per vissersboot, halverwege overstappen op een Zodiac en het laatste stukje te voet, afhankelijk van het tij - door het water, over gladde stenen of zo op het strand stappen. En maar hopen dat je dure apparatuur niet te water raakt…..Klinkt avontuurlijk? Dat is het ook! Vooral de eerste dag toen het niet zeker was of we weer opgehaald zouden worden van het eiland vanwege slechte weersomstandigheden. Wees gerust, het liep allemaal goed af. Maar deze tocht maak je 2x per dag om het mooiste licht proberen te hebben. De weinige tijd die over blijft breng je door in de pub (om te eten of van een Guiness te genieten) en probeer je wat te slapen.

Op dit eiland kan je van zeer dichtbij het vogelleven beleven, filmen en/of fotograferen; vogels als Jan-van-Genten (Gannets), Papagaaiduikers (Puffins), Aalscholvers, Alken (Razorbills), Zeekoeten, Mantelmeeuwen en wellicht nog veel meer wat ik niet zo direct heb herkend. Mijn doel was om vliegbeelden, portretten en creatieve foto's te maken maar anders dan mijn vorige keer in 2015.  En nu, gezeten achter mijn computer mis ik zo dat fotobeelden geen geluid hebben en filmbeelden geen geur want beide zijn wel heel indrukwekkend!

Hieronder een kleine selectie van foto's, de rest bevindt zich in de link onderaan.

Video - Irish Seabirds (2 min)

 
Link naar het album: IRISH SEABIRDS
 
Als je wilt weten wanneer ik nieuwe foto's plaats, kun je - als je een rss reader hebt (feedly bijvoorbeeld) onderaan deze pagina op het RSS symbool klikken. Volgens mij moet het werken. Anders laat het aub even weten.
 
mail

One thought on “IRISH SEABIRDS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 14 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.