AwardsLensbaby

Groene Camera Eervolle Vermelding

 www.natuurfotografie.nl

Sneeuwklokjes in de wind

Deze foto is gemaakt in een plantsoen vlakbij waar ik woon. Ieder jaar ziet het hier wit van eerst de sneeuwklokjes en later geel van het speenkruid. Het ligt ook vlak bij een speeltuintje, dus de kinderen vinden het maar wat raar dat ik daar op de grond lig te rollebollen. Maar nieuwsgierig als ze zijn komen ze steeds even kijken en stellen volop vragen. Als ik ze dan vraag of ze weten hoe deze bloempjes heten, krijg ik als antwoord "Duh....dan weet ik echt niet hoor, ik moet al zoveel onthouden!" Inwendig glimlachend ga ik door met fotograferen en ineens komt het beeld in mij op van deze jonge blommen zwierend in het zachte lentebriesje.

De Anemoonboom

Landgoed Wolfslaar in Breda is een kasteeltuin waar je in het voorjaar hele tapijten met anemoontjes kunt vinden onder prachtige oude bomen. Het idee ontstond van een anemoonboom en ze eens in de lucht te plaatsen in plek van op de grond. Met een meervoudige belichting op "bright" heb ik de tere witte bloempjes in de donkere stam van de eeuwenoude boom geschilderd. Het resultaat een abstracte foto die alleen in mijn fantasie bestaat.

Dit is de Link naar alle prijswinnende foto's, een overzicht en mooie mix van Nederlands natuurschoon door de unieke ogen van de fotograaf. Vooral de series vind ik gaaf, dus misschien.......

Als je wilt weten wanneer ik nieuwe foto's plaats, kun je - als je een rss reader hebt (feedly bijvoorbeeld) onderaan deze pagina op het RSS symbool klikken. Volgens mij moet het werken. Anders laat het aub even weten.
mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.