UNE TOUCHE DE PROVENCE

UNE TOUCHE DE PROVENCE

Lavendelvelden op het Plateau de Vaucluse in het hart van de Provence zijn adembenemend mooi. Omringd door terra kleurige dorpen,  geflankeerd door de Mont Ventoux en altijd onder een stralend blauwe hemel, waan je je in een heus paars paradijs. Zien is mooi, maar de lavendelgeur opsnuiven met het constante gezoem van talloze bijen en de onvermoeibare begeleiding van de krekels, maakt dit landschap tot een onvergetelijke ervaring. We verblijven in een Gite van een Nederlands stel, Tiny & Hans, dat hier al 16 jaar woont. Hij is een gepensioneerd chefkok met een geweldige passie voor alles wat met koken te maken heeft. Beiden verrassen ze hun gasten keer op keer met fantastische gerechten in de meest ongedwongen sfeer die je je voor kunt stellen. Niet gek dus dat we terugkeren.....

Het voordeel van een workshop is dat je kant en klare landschappen krijgt voorgeschoteld waarbij je vaak alleen nog maar de ontspanknop hoeft in te drukken (bij wijze van spreken). Nu moeten we zelf de plekken spotten, wat betekent veel rondrijden, de omgeving verkennen en een indruk proberen te krijgen van hoe het er met zonsondergang of opgang uitziet. Een leuke uitdaging dus. Alle foto's zijn gemaakt op het Plateau de Vaucluse rond de dorpjes Sault, Aurel, Gordes en Rousillon. Dit is mijn fragrance de Provence geworden.

 

 
 
 
 
Link naar het album: PROVENCE
 
Als je wilt weten wanneer ik nieuwe foto's plaats, kun je - als je een rss reader hebt (feedly bijvoorbeeld) onderaan deze pagina op het RSS symbool klikken. Volgens mij moet het werken. Anders laat het aub even weten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
For more pictures please click on Lensbaby Gallery
 
mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.