Lightscapes

Creative Lightscapes

In januari 2019 ben ik gestart met een project "creatieve (intieme) landschappen" hetgeen een zoektocht/ontdekkingsreis was naar hoe creatief en/of onscherp een landschapsfoto mag zijn en toch nog prettig is om naar te kijken.

Waar het oog stopt, gaat het hart verder...

Dit is voor mij de meest treffende omschrijving van een serie foto's die ik het afgelopen jaar heb gemaakt voor mijn project creatieve & intieme landschappen. Met begeleiding van Johan van de Watering zijn we begin 2019 met in totaal 6 mensen ieder een eigen beeldproject gestart. Een overwegend individueel traject met enkele bijeenkomsten waarvan onlangs de eindresultaten zijn gepresenteerd. Natuurlijk waren deze heel divers, maar stuk voor stuk enorm inspirerend en geslaagd. En wat ik zo bijzonder vond aan het hele traject is terwijl je zo individueel werkt, als groep toch zo verbonden kunt zijn. Dat is, naast de positieve mentoring van Johan, wellicht ook omdat we allemaal dezelfde passie delen: natuurfotografie.

Bij de keuze van het onderwerp ging mijn voorkeur uit naar beelden waarbij vorm, kleur en sfeer overheersen, out-of-focus maar met nog wel enige herkenbaarheid van het onderwerp. Maar toch ook moest er iets te raden overblijven. Het is voor mij een zoektocht geworden naar hoe onscherp een (landschaps) foto mag zijn om toch nog als prettig te worden ervaren. Daarnaast had ik er voor gekozen alle foto's in een klein gebied te maken, niet ver van waar ik woon: Landgoed Visdonk & Rozenven. Zodoende kon ik zonder veel reistijd er redelijk vaak met de camera naar toe.

Dat deze beperking ook een groot voordeel had werd mij gaandeweg duidelijk. Ik moest namelijk erg mijn best doen om variatie in mijn beeldmateriaal te krijgen. Maar vooral ook om een bepaalde sfeer te creeren, op vele verschillende manieren met licht spelen. Landscapes werden Lightscapes. Of ik geslaagd ben in mijn opdracht is natuurlijk heel persoonlijk. Laat je meevoeren met de beelden die ik als magische momenten heb beleefd.

Video Creative Lightscapes

Benieuwd naar de foto's? Klik hier om naar het album te gaan.

Visdonk & Rozenven

Dit kleine natuurgebied is in beheer van Natuurmonumenten en ondergaat momenteel een make-over. Het is een zeer divers gebied met heide, een groot ven, riet, varens, bloemenweides, varens en gelukkig ook een prachtig loof- en dennenbos. Middelpunt van het gebied is voor mij het idyllische Rozenven. De vlonder over het water nodigt uit voor een rustmoment, even genieten van de stilte of het snaterend geluid van de watervogels. Voor mij is dit een geweldige plek om de dag te beginnen.

 

 


Als je wilt weten wanneer ik nieuwe foto's plaats, kun je - als je een rss reader hebt (feedly bijvoorbeeld) onderaan deze pagina op het RSS symbool klikken. Volgens mij moet het werken. Anders laat het aub even weten.
mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.